Etäopiskelu

Voit suorittaa kurssin haluamanasi ajankohtana ja omaan tahtiisi kesälukukaudella. Muina aikoina noudata meneillään olevan lähiopetuskurssin ohjeita ja aikataulua. Tarvitset tietokoneen, jossa on Internet-yhteys ja sopivat ohjelmistot (useimmiten ilmaisia) sekä riittävästi aikaa opiskeluun. Käytännössä varmimmin kurssin saa suoritettua, kun noudattaa annettua aikataulua.

Lue ensimmäisenä etäopiskelun yleisohje.

Oppimateriaali

Kurssin materiaalit löydät helpoiten navigointipalkista, joka löytyy aina selaimen oikeasta ylälaidasta. Sivun ylälaidasta näet millä sivulla olet ja myös sieltä voi liikkua sivuston rakenteissa. Kurssin asioita kannattaa käydä läpi tietyn aikataulun mukaisesti. Tärkeimmät materiaalit ovat:

Opiskelu

Kurssin voit suorittaa etäopiskeluna omassa aikataulussasi jollei meneillään olevan kurssin aikataulussa muuta määrätä. On kuitenkin käytännössä järkevä jaksottaa kurssiin liittyvää opiskeluaikaa (keskimäärin 50-100 h) useammalle viikolle. Opiskeluviikkojen ei tarvitse olla peräkkäisiä viikkoja, vaan voit myös hajauttaa niitä tarvittaessa pidemmälle aikavälille.

Kunkin aiheen läpikäymiseen eli luentojen katsomiseen ja ohjaustehtävien tekemiseen kannattaa varata aikaa yhdestä neljään tuntia (1-4 tuntia).

Harjoitustyötä kannattaa tehdä paloissa eteenpäin aina oppien karttuessa. Ohessa aikatauluehdotus, jota voit muutella tiiviimmäksi tai väljemmäksi tarpeen mukaan. Aikatauluehdotuksessa yksi harjoitustyön palanen vastaa noin kahden tunnin opiskelutyötä.

Viikottain aikaa kuluu 4-8 tuntia riippuen aiheen luentojen pituudesta ja tekeekö jo harjoitustyötä vai ei. Kuluvaan aikaan vaikuttaa myös paljon onko käsitelty aihe jo entuudestaan tuttu vai ei. Kaksi opintopistettä saa valmiiksi seitsemässä viikossa ja täyteen neljään opintopisteeseen menee 14 viikkoa. Kannattaa varata kalenteriin viikottain tietyt ajat jolloin katselee luentoja ja tekee tehtäviä:

Viikkolukujärjestys
MaTiKeToPe
08-10Harjoitustehtävät
10-12
12-14
14-16
16-18LuentoLuentoHarjoitustyö

Aikataulu

Aikataulun ensimmäinen osuus kattaa kurssin kaikille pakollisen kahden opintopisteen (2 op) osuuden sisällön ja toinen osuus kolmen ja neljän opintopisteen laajuudet.

Kaksi opintopistettä

Tämä osuus on kaikille yhteinen.

Kolme tai neljä opintopistettä

Tämä osuus on vain heille jotka haluavat kurssista kolme tai neljä opintopistettä. Tässä osuudessa käsiteltävät asiat ovat astetta vaativampia, kuin kurssin alkuosassa. Harjoitustehtäviin on syytä varata reilusti enemmän aikaa. Jos teet kurssin kolmen opintopisteen laajuisena niin valitse seuraavista vain kaksi aihepiiriä: WWW-julkaiseminen, komentorivi, taulukkolaskenta tai tietokannat ja tee käy läpi vain näihin liittyvät asiat.

Ohjelmistot

Kurssin suorittamiseen vaadittavat ohjelmat ovat ilmaisia. Tarvitset seuraavat ohjelmat tavallisen www-selaimen ja sähköpostin lisäksi:

Suositeltavaa on käyttää ohjelmien englanninkielisiä versioita aina kuin mahdollista.

Ohjaus

Jos sinulla on ongelmia harjoitustehtäviä tehdessäsi tai muuten vain kysymyksiä luennoista ja niiden sisällöstä niin voit käyttää seuraavia apuvälineitä.

Huom. Harjoitustöitä koskeviin kysymyksiin ei vastata paitsi jos kyseessä on tehtävänantoon liittyvät epäselvyydet. Harjoitustyö on tällä kurssilla sama asia kuin tentti etkä voi kesken tenttiäkään kysyä neuvoa muilta.

Käyttäjien kommentit

Kommentoi Lisää kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/tyovaline/ohje.htm
© Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
2017-02-01 13:18:54
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta