Virtuaalidemoryhmä

Syys-huhtikuussa järjestetään viikottain yksi demoryhmä "virtuaalisesti". Jokainen ohjausta haluava tekee omatoimisesti demotehtäviä kotikoneellaan tai millä tahansa koneella, jossa on verkkoyhteys. Ohjaaja on tavoitettavissa tuona aikana verkkoyhteyden avulla.

IRC - reaaliaikainen keskustelu

Ongelmiin voi kysyä apua kurssin IRC-kanavalta, jossa demo-ohjaaja päivystää koko demon ajan. IRC:n käyttöön ohjeet löytyvät Tietokone ja tietoverkot työvälineenä -kurssin demosta 2 ja IRC-ohjelmiin pääset käsiksi osoitteesta:

http://appro.mit.jyu.fi/chat.html

Päästyäsi IRC-kanavalle voit suoraan kysyä, jos sinulla on jokin ongelma demotehtävissä tai harjoitustyössä. Kysellä voi muulloinkin kuin varsinaisena demoaikana, mutta vastauksen saaminen voi kestää. Parhaiten apua saa kuitenkin suoraan kysymällä. Ei kannata turhaan kuulostella "onko täällä ketään?".

IRC-kanavalla ei tapahdu jatkuvasti jotain, vaan kanava aktivoituu yleensä tarpeen mukaan vaikkapa kysymyksen tullessa.

Remote Assistance - etätuki

Jos demotehtävään tai harjoitustyöhön liittyvä ongelma on hankala tai liian pitkä näppäimistön avulla selitettäväksi tai haluat opettajan näyttävän mallia, niin voit pyytää virtuaalidemon ohjaajalta etätukea. Etätukea varten tarvitset Windows XP -koneen, jossa on kytketty Remote Assistance -palvelu päälle. Tarkemmat ohjeet osoitteesta:

http://appro.mit.jyu.fi/doc/remote/

Sähköposti

Opettajat lukevat jatkuvasti sähköpostia ja vastaavat niihin yleensä muutaman päivän kuluessa, mutta virtuaalidemon aikaan vastauksen saa luultavasti huomattavasti pienemmällä viiveellä kuin tavallisesti.

Sähköpostin käyttö opetetaan Tietokone ja tietoverkot työvälineenä -kurssin ensimmäisissä demoissa ellei sen käyttö ole jo ennestään tuttua.

Käyttäjien kommentit

Kommentoi tätä sivua Lisää uusi kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/doc/virtuaali/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
Jukka Mäntylä (jmantyla@iki.fi) <http://www.iki.fi/jmantyla/>
2011-03-01 11:48:29
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta