Demo 11 - Video- ja äänieditointi I

Harjoitellaan video- ja äänieditointia. Demo on suositeltavaa tehdä Adobe Premiere Pro CS5, CS5.5, CS6 tai CC -ohjelmalla. Adobe Premiere Pro CS5 -ohjelma löytyy Agorasta erikoismikroluokan C331.3 MAC-koneilta. Premiere Pro CC:hen (uusin versio) saa ilmaiseksi 30 päivän kokeilulisenssin. Ohjelman voi ladata Adoben sivuilta. Ohjelma vaatii 64-bittisen käyttöjärjestelmän ja tehokkaan tietokoneen.

Demokohtien tekemiseen yksityiskohtaisia ohjeita löytyy luennolta 7. Demossa olevat Ohje-linkit vievät luentomateriaaliin siihen kohtaan, josta kyseinen ohje löytyy.

Demossa voi käyttää omia (itse kuvattuja) videoklippejä. Demon voi myös tehdä käyttämällä esimerkkiklippejä, jotka löytyvät osoitteesta: http://appro.mit.jyu.fi/opetusteknologia/demot/demo11/klipit/.

Aloitus

Klippien tuominen aikajanalle ja niiden leikkaaminen

Videon siirtymät ja tehosteet

PiP-toiminnallisuus

Kuvan lisääminen videoon

Demo-ohjeiden mukaan tehty esimerkkiklipeistä koostettu video voisi näyttää tässä vaiheessa esimerkiksi tältä: demo11_mallivideo.mp4. Demossa 12 lisäämme videoon vielä alku- ja lopputekstit sekä taustaäänet. Muista tallentaa projektisi demon loputtua!

Käyttäjien kommentit

Kommentoi Lisää kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/opetusteknologia/demot/demo11/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
2014-04-28 09:41:27
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta