TIE 120 Ohjelmointi (kesä 2001)
Välikokeesta

Ohjelmoinnin välikokeen voi suorittaa kahdella tavalla: aineistokokeena tai kotikokeena. Tarkoitus on, että kokeet ovat yhtä vaativia, kun otetaan huomioon niissä sallitut apukeinot.

Ilmoittautuminen

Kotikokeeseen tulee ilmoittautua luennoijalle sähköpostitse tai henkilökohtaisesti viimeistään tiistaina 12.6.2001 kello 16:00. Aineistokokeeseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua: ne, jotka ovat ilmoittaneet suorittavansa kurssin välikokeella ja jotka eivät ole ilmoittautuneet kotikokeeseen, tulevat aineistokokeeseen.

Kotikoe ja aineistokoe ovat vaihtoehtoisia: vain toisen voi suorittaa. Ilmoittautuminen kotikokeeseen muuttuu sitovaksi ilmoittautumisajan päättyessä. Toisin sanoen valintaa ei voi enää muuttaa tiistain 12.6.2001 kello 16:00 jälkeen.

Aineistokoe

Aineistokoe järjestetään tiistaina 19.6.2001 kello 8:00 Agoran auditoriossa 3. Kokeessa on aikaa neljä tuntia. Normaalit tenttikäytännöt ovat voimassa seuraavin poikkeuksin:

Koekysymykset olettavat, että tenttijällä on kokeessa mukanaan ainakin yksi seuraavista:

Kaikkien tenttijöiden henkilöllisyys tarkastetaan, joten muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan kokeeseen.

Koe on luonteeltaan taitokoe. Kokeessa menestyäkseen opiskelijan tulee kyetä käyttämään mukanaan olevaa materiaalia tehokkaasti hyväksi sekä soveltamaan omia ja materiaalista löytämiään tietoja.

Älä kuvittele, että ehtisit tutustua materiaaliin kokeessa! Siihen ei koeaika riitä. Tutustu materiaaliisi huolella etukäteen niin, että kokeessa tiedät, missä mitäkin asiaa on käsitelty ja mistä mitäkin asiaa kannattaa lähteä tarvittaessa etsimään. Pyri myös hankkimaan harjoittelemalla hyvä ohjelmointirutiini ennen koetta.

Kotikoe

Kotikoe alkaa perjantaina 15.6.2001 kello 13:00 ja päättyy maanantaina 25.6.2001 kello 16:00. Aikaraja on ehdoton.

Kotikokeen tehtävät ilmaantuvat Internetiin kaikkien luettavaksi kokeen alkaessa. Kokeessa saa käyttää apunaan kaikkia olemassa olevia lähteitä. Kokeessa saa tehdä yhteistyötä. Neuvoja saa kysyä. Koevastausten tulee kuitenkin olla opiskelijan itse laatimia - yhteiset vastaukset ja plagiointi ovat tenttivilppejä, ja niistä kiinni jääneen koe hylätään. Yhteistyötä voi silti tehdä esimerkiksi tiedohaussa ja ratkaisun idean selvittämisessä

Kokeen vastaukset palautetaan verkkoon demojen tavoin.

Kotikokeeseen kuuluu pakollinen, henkilökohtainen palautetilaisuus, joka pidetään koevastausten tarkastuksen päätyttyä kesä-heinäkuun vaihteessa. Palautetilaisuuteen varataan aika luennoijalta Kuukkelilla, ja mukaan otetaan henkilöllisyystodistus. Palautetilaisuudessa luennoija varmistaa pienillä kysymyksillä, että vastaukset ovat itse laadittuja ja selittää kokeen lopulliset arviointiperusteet sekä kuinka niitä on ko. vastausten kohdalla sovellettu. Palautetilaisuus ei vaikuta kokeen arvioon kuin korkeintaan arviointivirheen korjaamisena opiskelijan omasta pyynnöstä.

Koe on luonteeltaan taitokoe. Kokeessa menestyäkseen opiskelijan tulee kyetä etsimään tietoa oma-aloitteisesti, käyttämään olemassa olevia resursseja tehokkaasti hyväksi sekä soveltamaan omia ja muualta saamiaan tietoja.

Toisin kuin aineistokokeessa, kotikokeessa ehtii myös opiskelemaan itse asiaa. Mutta älä jätä silti kaikkea koeajan varaan - ohjelmointirutiinia on hyvä olla jo etukäteen.

Viimeksi muutettu: ke 4 heinäkuu 2001 15:10:09
Antti-Juhani Kaijanaho <gaia@iki.fi>
Perustuu osittain Vesa Lappalaisen ja Kari Kärkkäisen tekemiin kurssisivustoihin ja teksteihin.