TIE 120 Ohjelmointi (kesä 2001)
Suoritus

Kurssin voi suorittaa joko välikokeella, harjoituksia tekemällä tai loppukokeella. Kaikissa tapauksessa on tehtävä pakollinen harjoitustyö.

Välikokein tai harjoituksin suorittaminen

Välikokeella suoritettaessa on tehtävä joka demokerralla (viimeistä lukuunottamatta) vähintään kaksi demotehtävää, sekä lisäksi kahdeksalla ensimmäisellä demokerralla yhteensä vähintään 25 tehtävää ja loppujen aikana yhteensä vähintään 12 tehtävää. Lisäksi on osallistuttava välikokeeseen.

Harjoituksia tekemällä suoritettaessa on tehtävä joka kerralla (viimeistä lukuunottamatta) vähintään kaksi tehtävää, kahdeksan ensimmäisen kerran aikana vähintään 67 tehtävää sekä loppujen aikana vähintään 12 tehtävää. Lisäksi harjoitustyön tulee olla välikokeen ajankohtana aikataulussa.

Joka harjoituskerralla on tarjolla vähintään kahdeksan tehtävää. Lisäksi kahdeksalla ensimmäisellä kerralla on tarjolla yhteensä vähintään 70 tehtävää.

Arvosanaan vaikuttaa välikokeen tuloksen lisäksi tehtyjen harjoitustehtävien määrä sekä harjoitustyön pysyminen aikataulussa. Arvosanan määrityksessä käytetään seuraavaa pisteytyskaavaa: 3/5 * vk + dp1 + 2 * dp2, missä:

vk
on välikokeen pistemäärä (enintään 24 pistettä); harjoituksin suorittavilla 17 pistettä;
dp1
on kahdeksan ensimmäisen harjoituskerran pistemäärä (enintään 6 pistettä); ja
dp2
on viiden viimeisen harjoituskerran pistemäärä (enintään 6 pistettä).

Suoritus on hyväksytty, joss näin laskettuja pisteitä on vähintään 12, vk on vähintään 7 ja harjoituksia on tehty vähintään vaaditulla tavalla (ks. edellä). Hyväksytyn suorituksen arvosanaa laskettaessa vähennetään edellämainitusta pistemäärästä 0,35 pistettä jokaiselta sellaiselta päivältä, jolloin harjoitustyön ainakin yksi vaihe on ollut myöhässä ja jolloin harjoitustyön ohjausta on ollut tarjolla. Näin saadusta pistemäärästä määräytyy arvosana siten, että enintään 12 pistettä tuottaa 1:n ja 26 pistettä tai enemmän 3:n.

Kurssin hyväksytty suoritus viedään rekisteriin sitten, kun harjoitustyö on hyväksytty.

Loppukokeella suorittaminen

Loppukokeen tehtävänä on ohjelman suunnittelu ja toteuttaminen kokeen aikana. Arvosana määräytyy kokeen perusteella.

Ennen loppukokeeseen saapumista on harjoitustyön oltava hyväksytty.

Viimeksi muutettu: ke 4 heinäkuu 2001 15:09:06
Antti-Juhani Kaijanaho <gaia@iki.fi>
Perustuu osittain Vesa Lappalaisen ja Kari Kärkkäisen tekemiin kurssisivustoihin ja teksteihin.