ITKY202 WWW-julkaiseminen (3 op)

Kurssin kotisivu

Ajantasaisin tieto kurssin asioista löytyy osoitteesta:

http://appro.mit.jyu.fi/www/

Ajankohtaista

Kurssi on päättynyt. Uusia harjoitustöitä ei enää oteta vastaan. Kurssi ei tule olemaan myöskään lukuvuoden 2011-2012 opetusohjelmassa.

Kurssikuvaus

Kurssilla perehdytään WWW-sivujen julkaisemisen perusteisiin sekä WWW-sivuston suunnitteluun ja tehokkaaseen ylläpitoon. Käydään läpi WWW-sivujen rakenteen merkitys, määrittely ja ulkoasun muokkaaminen. Perehdytään WWW-lomakkeiden tekemiseen ja käyttämiseen tiedon keräämisessä. Lisäksi tutustutaan kuvien ja muiden medioiden hyötykäyttöön WWW:ssä. Kurssin aihealueet lyhyesti:

Esitiedot

Pakollinen esitieto on Tietokone ja tietoverkot työvälineenä -kurssi tai vastaavat tiedot. Ohjelmointi 1 tai vastaavat tiedot ovat suositeltavia, mutta eivät pakollisia.

Suorittaminen

Kurssi suoritetaan tekemällä harjoitustyö. Harjoitustyötä ei voi korvata aikaisemmin tekemillään opinnoilla tai töillä. Luennot ja demonstraatiot ovat vapaaehtoisia, mutta erittäin suositeltavia.

Ilmoittautuminen kurssille ja harjoitusryhmiin

Kurssille ilmoittaudutaan Korppi-järjestelmän kautta. Korppi-järjestelmästä löytyy useita eri kursseja samalla koodilla eri opiskelijaryhmille. Ilmoittaudu opiskelutapasi mukaan johonkin seuraavista kursseista:

Harjoitusryhmiin ilmoittaudutaan Korppi-järjestelmän kurssisivujen kautta (Opinnot | ITKY202 | Demo).

Etäopiskelu

Kurssi on mahdollista suorittaa myös itsenäisenä etäopiskeluna. Etäopiskelua varten on omat yleisohjeet sekä tarkempi tätä kurssia koskeva ohje. Etäopiskelijat ilmoittautuvat WWW-julkaiseminen, verkkokurssille.

Materiaalia

Kurssin opetusmateriaalina toimii WWW-materiaali.

Luennot

Luennot alkavat ma 17.1.2011 Auditorio 2:ssä klo 12:15. Luennot ovat pääsääntöisesti aina maanantaisin ja tiistaisin. Maanantaina ja tiistaina käsitellään eri asiaa, eli ryhmät eivät ole vaihtoehtoisia. Paikkana on joku Agoran auditorioista. Katso tarkemmat ajat ja paikat Korpista.

Luennot taltioidaan videona jä äänenä. Taltiointeja voi katsella ja kuunnella jälkikäteen lataamalla tiedostot kunkin luentosivun alusta.

Videoiden katselemiseen tarvitset Windows Media Playerin version 9-12. Ääntä voit kuunnella millä tahansa mp3-formaattia tukevalla ohjelmalla, esimerkiksi Winampilla tai Windows Media Playerillä.

Harjoitukset

Demot pidetään Agoran mikroluokissa, joihin voi kirjautua Tietohallintokeskuksen tunnuksella ja salasanalla (sama kuin sähköpostin tunnus ja salasana).

Ensimmäinen demokerta on to 20.1.2011. Demoryhmiä on pääsääntöisesti torstaisin klo 10-12, 12-14 ja 14-16. Ryhmistä valitaan yksi, mutta tarpeen tullen sitä voi vaihtaa väliaikaisesti, jos muissa ryhmissä on tilaa.

Demoryhmien tarkemmat ajat ja paikat näet Korpista! Älä ilmoittaudu ryhmään, jos et aio käydä demoissa. Kuhunkin demoryhmään voi ilmoittautua 24 opiskelijaa. Tietokoneita on kussakin demoluokassa vain 12, joten isoissa ryhmissä työskennellään parin kanssa. Demoryhmää ei järjestetä, mikäli ilmoittautuneita on alle 8.

Harjoitustyö

Harjoitustyön ohjeistus ja vaatimukset.

Tentit

Kurssista ei ole tenttiä! Kurssi suoritetaan pakollisella harjoitustyöllä. Luennot ja demot eivät ole pakollisia, mutta ovat erittäin suositeltavia!

Reaaliaikainen keskustelu

Kurssilla on oma IRC-kanava nimeltään #appro, jossa voi reaaliaikaisesti kysellä ja keskustella kurssiin liittyvistä asioista. Kurssin opettaja on paikalla, jos kiireiltään ehtii. Kanavalle pääset IRC-ohjelmalla tai Chat-sivun kautta.

Sivuston päivitystiedot (RSS)

Kurssin WWW-sivuston päivittymistä voi seurata myös RSS-syötteen avulla joko WWW-sivulta tai RSS-syötettä lukevalla ohjelmalla. Tarkemmin RSS:stä kerrotaan Jyväskylän kaupungin RSS-ohjeessa.

Edelliset vuodet

Kurssin aikaisempien vuosien kotisivut:

Opettaja

Antti Ekonoja
yliopistonopettaja Antti Ekonoja
Sähköposti: antti.j.ekonoja@jyu.fi
Kotisivu: <URL: http://www.ekonoja.net/>
Työhuone: Ag C522.3
Puhelin: (014) 260 2746
Fax: (014) 260 2731

Käyttäjien kommentit

Kommentoi tätä sivua Lisää uusi kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/www/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
Jukka Mäntylä (jmantyla@iki.fi) <http://www.iki.fi/jmantyla/>
2011-07-16 09:17:40
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta