Opettajan tietokoneopas

Tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja esitysgrafiikka

Kirjan kansikuva

Yleiset tiedot

Sisältö

Ensimmäinen suomenkielinen kirja siitä, miten opettaja voi tietotekniikan avulla säästää kallisarvoista aikaansa varsinaisiin työtehtäviinsä. Kirjassa käydään läpi tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan ja esitysgrafiikan ominaisuudet ja niiden käyttäminen - mutta kaikki tämä opettajan työskentelyn tehostamisen näkökulmasta.

Käytännön ongelmatilanteet ja ratkaisuesimerkit liittyvät opettajan jokapäiväiseen työhön. Esimerkiksi tekstinkäsittelyssä ja esitysgrafiikassa keskitytään opetusmateriaalin tekovaiheisiin ja mukaan on otettu ainoastaan opettajien kannalta tärkeät ydinkohdat. Vastaavasti taulukkolaskennan esimerkit ovat tyyppiä "opiskelijoiden arvosanojen laskeminen". Kirja esittelee ongelmiin useita käytännön ratkaisumahdollisuuksia.

Samat ongelmat ovat enemmän tai vähemmän tuttuja myös muille, joten opas sopii muillekin tietokoneiden kanssa päivittäin töitä tekeville.

Kirjan sisältöön voit tutustua tarkemmin sisällysluettelon avulla.

Parannusehdotuksia, kommentteja tai lisätietoa?

Kirjasta löytyy varmasti pieniä virheitä, vaikka se on käyty moneen kertaan ja monen henkilön voimin läpi. Jos sinä löydät tuollaisen virheen, niin kerrothan asiasta minulle. Asiasta voit kertoa erillisen kommenttilomakkeen avulla tai lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen peheinon@mit.jyu.fi. Teen mahdollisista virheitä koostesivun, jonne liitän asiaan liittyvän oikaisun. Tuleviin painoksiin virheet tullaan korjaamaan!

Toivoisin myös saavani palautetta kirjan hyödyllisyydestä sinun käytössäsi. Jos kirjasta on ollut hyötyä ja suosittelet sitä muille, niin kerro siitä ihmeessä. Jos taas kirja ei jostakin syystä ole vastannut tarpeitasi, niin haluaisin mahdollisimman tarkkaa palautetta kehittämisideoineen. Haluan kirjan soveltuvan mahdollisimman monen ihmisen käyttöön, joten voin tarvittaessa muokata tulevia painoksia paremmin tarpeitasi vastaavaksi.

Olen pyrkinyt liittämään kirjaan kaikenlaisia pieniä käytännön vinkkejä ongelmista, joihin olen törmännyt. Kaikki eivät ole kuitenkaan mahtuneet mukaan, koska paljon mielenkiintoisia asioita jäi kirjan sisällön ulkopuolelle. Ongelmiin törmätessäsi sinun kannattaa käydä tutkimassa kurssiani varten tekemääni FAQ-palstaa eli sivua jonne olen koonnut usein kysyttyjä kysymyksiä. Täydentelen palstaa sitä mukaa kuin uusia ongelmia tulee vastaan.

Kaikki kirjan kehittämiseksi tulleet kommentit ovat erittäin tervetulleita!

© Petri Heinonen (peheinon@mit.jyu.fi)<URL: http://www.mit.jyu.fi/peheinon/>