TIES4680 - Koulutusteknologian projekti (10 op)
- Ajankohtaista
- Projektin aikataulu
- Kurssille ilmoittautuminen
- Projektiopintojen kuvaus
- Esitiedot
- Suoritustapa ja työmäärä
- Korvaaminen
- Toteutettuja projekteja
- Vastaava ohjaaja
Ajankohtaista
Lukuvuodesta 2020-2021 lähtien kurssin korvaa kurssi KOTES468 Koulutusteknologian projekti (10 op).
Projektin aikataulu
Syksyn 2019 projektiin tulee ilmoittautua 28.8.2019 mennessä. Tämän jälkeen valitaan projektiryhmä(t) ja heille aiheet. Varsinainen projektin suoritus alkaa syyskuussa 2019 ja projekti kestää syyslukukauden 2019 ajan.
Kurssille ilmoittautuminen
Syksyn 2019 kurssille ilmoittaudutaan SISU-järjestelmässä.
Varsinaisen kurssi-ilmoittautumisen lisäksi vastaa SISUssa oleviin ilmoittautumisen lisätietokysymyksiin. Vastauksia käytetään mm. projektiryhmiä ja -aiheita valittaessa.
Kaikki kurssille ilmoittautuneet eivät välttämättä pääse kurssille mukaan. Lopulliseen kurssille valintaan vaikuttavat opiskelijoiden esitiedot, muodostettavien projektiryhmien määrä sekä opiskelijan mahdollisuudet sitoutua viikoittaiseen säännölliseen työskentelyyn Agoralla. Lopulliset valinnat kurssille tehdään kurssin opettajan toimesta 30.8.2019 mennessä.
Projektiopintojen kuvaus
Koulutusteknologian projekti on suunnattu Koulutusteknologian opintosuunnan maisteriopiskelijoille. Projekti on yksi vaihtoehto suorittaa tutkintovaatimuksiin kuuluvat 10 op:n projektiopinnot. Koulutusteknologian projektin suorittaneen ei siis tarvitse suorittaa Sovellusprojektia tai Tutkimusprojektia.
Koulutusteknologian projektissa opiskelija saa käsityksen koulutusteknologian aihealueen projektista, sen läpiviennistä ja ryhmätyöstä sekä kokemusta kirjallisesta ja suullisesta viestinnästä. Projektien avulla opiskelijat saavat myös käytännön kokemusta kurssien harjoitustöitä tai oppimistehtäviä laajempien töiden määrittelystä, suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä tarvittavien dokumenttien laatimisesta.
Kurssille ilmoittautuneista opiskelijoista muodostetaan 3-5 hengen projektiryhmä, joka toteuttaa tietyn projektin tietylle tilaajalle. Tarvittaessa projektiryhmiä muodostetaan useampia.
Koulutusteknologian projektin aihe voi olla esimerkiksi joku laaja kartoitus-, selvitys- tai suunnittelutyö koulutusteknologian kentältä. Projekti voi sisältää myös koulutusteknologian aihealueen ohjelmistokehitystä, mutta se ei ole vaatimuksena projektin aiheelle.
Koulutusteknologian projekti -kurssilla on yleensä yhteisiä luentoja Sovellusprojektia suorittavien opiskelijoiden kanssa. Oheiskurssina suositellaan suoritettavaksi mahdollisuuksien mukaan myös kurssia Projektiviestintä IT-alalla (3 op).
Esitiedot
Suositeltavina esitietoina ovat Koulutusteknologian opintosuuntaan suuntaavat pääaineopinnot:
- TIEP161 Opetusteknologia, 3 op
- TIEA261 Tietotekniikan rooli opetuksessa, 2 op
- TIEA361 Tietotekniikan opettajan työvälineitä, 5 op
Myös opettajan pedagogiset opinnot olisi hyvä olla suoritettuna ennen projektia.
Suoritustapa ja työmäärä
Kurssin suoritustapa on aktiivinen osallistuminen projektityöskentelyyn Jyväskylässä Agoralla ja oppimispäiväkirjan kirjoittaminen. Projektityöskentelyn kokonaismäärä on noin 270 tuntia (keskimäärin noin 15-20 tuntia per viikko). Kurssia ei voi suorittaa etäopiskeluna.
Korvaaminen
Koulutusteknologian projektiopintojen korvauskäytänteistä kerrotaan erillisessä dokumentissa: koulutusteknologian_projektiopintojen_korvaaminen.pdf.
Toteutettuja projekteja
- KT-OTO, syksy 2019
- KT-OTO-projekti kehitti Toimijuusanalytiikkapalvelua mm. dokumentoimalla järjestelmää sekä suunnittelemalla palvelun tulossivujen sisältöjä ja visuaalista näkymää. Tilaajina olivat Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnasta Ville Heilala ja Tommi Kärkkäinen.
- KotKoe, syksy 2019
- KotKoe-projekti kehitti tulevaan Koulutusteknologian kandidaatti- ja maisteriohjelmaan mallin tietokoneella tehtävästä valintakokeesta. Tilaajana olivat Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnasta Leena Hiltunen ja Tommi Kärkkäinen.
- TvtDok, syksy 2018
- TvtDok-projekti kehitti verkkosivustona sähköisen oppimateriaalin Tieto- ja viestintätekniikan käyttötaito 2.0 - Digitaalinen oppimateriaali tieto- ja viestintätekniikan opettamiseen. Tilaajana oli Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tietotekniikan oppiaineesta Antti Ekonoja.
- Openflix, kevät 2018
- Openflix-projekti kehitti Peda.net-alustalle opetusalan ammattilaisille suunnatun jaetun asiantuntijuuden Openflix-verkkopalvelun. Tilaajana olivat Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitokselta ULA-hankkeesta Merja Juntunen, Anne Martin, Mirja Tarnanen, Teppo Toikka ja Mikko Vesisenaho.
- PedaPro, kevät 2017
- PedaPro-projekti kartoitti Peda.netin kohderyhmien käyttökokemuksia ja laati ehdotuksia sekä prototyyppejä käyttökokemusten parantamiseksi. Tilaajana olivat Jyväskylän yliopiston koulutuksen tutkimuslaitoksen Peda.net-palvelusta Tero Pelkonen, Mikko Rantalainen ja Juha Lahti.
- TOPSI, syksy 2016
- TOPSI-projekti laati ehdotuksen tietotekniikan kandidaatintutkinnon opetussuunnitelmasta, maisterin tutkinnon yhteisten opintojen osuudesta sekä Koulutusteknologian opintosuunnan opetussuunnitelmasta. Tilaajana olivat Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitokselta Timo Hämäläinen, Jaana Markkanen, Outi Hynninen ja Ari Viinikainen.
- Opesilta, kevät 2016
- Opesilta-projekti laati opettajien täydennyskoulutusmallin, joka sisältää suuntaviivat sille, miten opettajia kannattaisi täydennyskouluttaa sekä millaisia sisältöjä täydennyskoulutuksessa tulisi käsitellä. Tilaajana olivat Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan Urasilta-täydennyskoulutuksesta Annemari Soranto ja Leena Hiltunen.
- OTTO, kevät 2015
- OTTO-projekti laati kehittämissuunnitelman tieto- ja viestintätekniikan (TVT) osaamisesta ja käytöstä opettajankoulutuksessa sekä tulevaisuuden taitojen tarpeista opetuksessa. Tilaajana olivat Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitokselta Tiina Silander, Emma Kostiainen, Merja Juntunen, Johanna Kainulainen ja Minna Willman.
Vastaava ohjaaja
Sähköposti: antti.j.ekonoja@jyu.fi
Kotisivu: <URL: http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
Työhuone: Ag C522.3
Puhelin: 040 8053257
Käyttäjien kommentit