ITKY104 IT kaikkialla (2 op)

Ajankohtaista

Kurssin luennot ovat päättyneet keväällä 2012 järjestetyn kurssin osalta. Sille ei voi enää ilmoittautua mukaan suorittamaan sitä, mutta kurssin aloittaneet voivat suorittaa sen palauttamalla luentopäiväkirjan viimeistään ma 19.3.

Nyt 29.2 ja 12.3 on ensimmäiset luentopäiväkirjat (viimeistään 12.3 klo 20 palautetut) arvosteltu ja näiden osalta suoritukset lähetetty opintosuoritusrekisteriin koskien hyväksyttyjä päiväkirjoja. Muiden kurssilaisten arvostelu tapahtunee kuten aiemmin ilmoitettu 19.3 jälkeen maaliskuun loppupuolella. Katso lisätiedot myöhemmin tällä sivulla kohdassa Kurssin suorittaminen.

Kurssilla olleet voivat antaa nimellä tai nimettömästi kurssipalautetta ainakin kurssin vetäjä Pekka Makkosen sivun alla olevalla lomakkeella.

Kotisivu

Ajantasaisin tieto kurssin asioista löytyy aina osoitteesta:

http://appro.mit.jyu.fi/it_kaikkialla/

Sisältö

Kurssin sisältö koostuu usean vierailijaluennoijan kertomuksista ja kuvauksista informaatioteknologian käytöstä eri aloilla ja yhteyksissä. Kurssin tavoitteena on antaa käsitys siitä, kuinka laajalti informaatioteknologiaa käytetään nyky-yhteiskunnassa. Millä tavalla informaatioteknologia esiintyy jokapäiväisessä elämässä tai aloilla, jotka eivät mitenkään suorasti liity informaatioteknologiaan. Miten informaatioteknologia on muuttanut ja kehittänyt toimintatapoja jollakin alalla.

Kohderyhmä

Kurssi on yleisopintotasoinen kurssi, joka sopii kaikille vapaavalintaisiin opintoihin.

Esitiedot

Kurssi ei vaadi esitietoja. Kurssilaisen on hyvä kuitenkin osata käyttää Moodle-oppimisympäristöä, kun kurssi alkaa.

Kurssin luentoajat ja -paikat

Voit tarkistaa kurssin luentoajat ja -paikat Korppi-järjestelmän kautta.

Materiaali

Luentotaltioiden katselemiseen tarvitset Windows Media Playerin version 9, 10, 11 tai 12. Asenna ohjelmisto omalle koneellesi, jos et omista vielä tätä em. linkin kautta. Ko. ohjelmisto löytyy myös luokkien koneilta Agorasta. Siellä käytä omia kuulokkeita. Jos video ei käynnisty suoraan, tallenna video koneesi kovalevylle, ja käynnistä se sieltä. Mikäli tekstit videotallenteessa eivät näy kunnolla, valitse Playerissa View Full Screen (oikealla alhaalla), niin saat tekstit ruudulle tarkempana.

Kevään 2012 luentoja (luentolinkit poistettu lukuvuoden 2011-2012 lopussa sopimuksien mukaisesti)

Toni Haapakoski, maatalous (luento pidetty 6.2.2012)

Lauri Lammi, terveydenhuolto (luento pidetty 8.2.2012)

Marko Filenius, mobiilipalvelut mediatoimialalla (luento pidetty 9.2.2012)

Lasse Nurmeksela, Eduskunta (luento pidetty 13.2.2012)

Ilona Laakkonen, teknologia kielenopetuksessa (luento pidetty 15.2.2012)

Markku Aapakari, mihin tietotekniikkaa käytetään Metso Oyj:ssa ? (luento pidetty 16.2.2012)

Pekka Varis, suunnistus ja tietotekniikka (luento pidetty 17.2.2012)

Timo Taskinen, tutkimus- ja tulevaisuusasioita (luento pidetty 22.2.2012)

Viime lukuvuoden luentoja

Voit käyttää seuraavia viime lukuvuoden luentoja myös luentopäiväkirjan laatimisen pohjana. Jommallakummalla tai molemmilla voit korvata yhden tai kaksi uutta kevään 2012 luentoa luentopäiväkirjassasi siten kuitenkin, että luentopäiväkirjassasi esittelet yhteensä kahdeksan luentoa omin sanoin ja kommentein.

Veijo Ekonoja, metsänhoitoyhdistys (luento pidetty 23.3.2011)

Tommi Roimela, sanomalehden toimitus (luento pidetty 11.4.2011)

Kurssin suorittaminen

Kurssi suoritetaan kirjoittamalla kaikkien luentojen pohjalta henkilökohtainen luentopäiväkirja kahdeksasta luentokerrasta ja palauttamalla se. Yleisopintona kurssista ei saa erillistä numeroarvosanaa, vaan kaikki hyväksytyt luentopäiväkirjat saavat HYVÄKSYTTY-merkinnän opintosuoritusrekisteriin. Opintosuoritusmerkinnät tulevat näkyviin korpissa ja rekisterissä viimeistään kaksi viikkoa luentopäiväkirjan palauttamisen takarajan 19.3 jälkeen.

Jokaiselle luennolle osallistuminen on tärkeää. Joitakin luentotallenteita voidaan laittaa verkkoon, mutta tämä asia on sen mukaan mitä luennoitsijoiden kanssa sovitaan (tekijänoikeudet) ja myös luentotallenne voi joskus teknisesti epäonnistua. Lähde siis siitä, että olet joka kerta luennoilla paikalla. Mikäli jollakin luentokerralla et pääse paikalle, voit vaihtoehtoisesti katsella ja kuunnella vanhan luennon (viime tai tältä lukuvuodelta) tämän sivun Materiaalit-osiosta ja liittää siitä tehdyt muistiinpanot osaksi raportointiasi kahdeksasta luentokerrasta.

Päiväkirjan palauttamisen takaraja on 19.3.2012 (maanantai), mutta päiväkirja suositellaan palautettavaksi mahdollisimman pian luentojen päättymisen jälkeen.

Luentopäiväkirjan tekemisen ja palauttamisen tarkemmat ohjeet

Aiemmat kurssit

Vastuuhenkilö ja tentaattori

Pekka Makkonen

Pekan saa parhaiten kiinni kysymyksiä varten ITKP101-kurssin demotunneilla helmikuussa ja maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Voit myös soittaa tällöin joko GSM- tai Skype-puheluna. Puhelintiedot Pekan kotisivun alla.

Käyttäjien kommentit

Kommentoi tätä sivua Lisää uusi kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/it_kaikkialla/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
2012-08-24 09:42:56
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta