Demo 2 - Interaktiivinen taulu, lähiprojektori ja tablet-tietokoneet

Tässä demossa kokeillaan interaktiivisen taulun ja sen lisälaitteiden (äänestyskapulat ym.) käyttömahdollisuuksia sekä testataan lähiprojektoria ja erilaisia tablet-tietokoneita.

Interaktiivinen taulu ja lähiprojektori

Kokeillaan demoluokassa interaktiivisen opetustaulun (Promethean) käyttöä. Agoran tilassa Ag D125.1 (Pekan paja) on kyseisen valmistajan taulu.

Valmiita oppimateriaaleja Prometheanille löytyy osoitteesta http://www.prometheanplanet.com/ Resources-valikon (Materiaalit) alta. Materiaaleja pääsee esikatselemaan ilman rekisteröitymistä ja kirjautumista, mutta jos materiaaleja haluaa ladata (ja oikeasti käyttää) interaktiivisella taululla, rekisteröiminen vaaditaan.

Toinen merkittävä taulumerkki on SMART Board, jonka valmistama taulu löytyy Agoran pohjakerroksen oppimistilasta Ag D123.

Valmiita suomenkielisiä oppimateriaaleja SMART Boardille löytyy osoitteesta http://www.kouluon.fi/ Oppimateriaalit | Oppimateriaalijako -valikon alta. Materiaaleja pääsee hakemaan ilman rekisteröitymistä ja kirjautumista, mutta jos materiaaleja haluaa ladata ja käyttää, niin rekisteröiminen vaaditaan. Ladattuja materiaaleja pääsee kokeilemaan ilman interaktiivista tauluakin tavallisen tietokoneen nettiselaimella osoitteessa http://express.smarttech.com/.

Kokeillaan demoluokassa myös Epsonin lähiprojektorin käyttöä ja vertaillaan sen ominaisuuksia interaktiiviseen tauluun.

Lisätietoa interaktiivisista tauluista ja lähiprojektoreista

Tablet-tietokoneet

Tutustutaan tablet-tietokoneisiin ja kokeillaan asentaa niille opetuskäyttöön soveltuvia ilmaisia sovelluksia. Testataan sen jälkeen kyseisiä sovelluksia.

Kokeiltavina laitteina ovat Applen iPad-laitteita sekä Android-pohjaisia Samsungin laitteita.

Ohjelmien asentaminen Applen laitteille

Ohjelmat haetaan ja asennetaan Applen App Storen kautta. Ohjeita löytyy dokumentista http://manuals.info.apple.com/MANUALS/1000/MA1595/fi_FI/ipad_kayttoopas.pdf (luku 23). Ohjelmien asennus vaatii Apple ID:n.

Applen iPadeissä ilmaisten sovellusten asentaminen menee pääpiirteittäin seuraavasti (Apple ID -tunnuksella tulee olla kirjauduttu sisään):

Ohjelmien asentaminen Android-laitteille

Ohjelmat haetaan ja asennetaan Google Playn kautta. Ohjeita löytyy sivulta http://support.google.com/googleplay/?hl=fi. Ohjelmien asennus vaatii Googlen tilin.

Samsung Galaxy Tabeissa ilmaisten sovellusten asentaminen menee pääpiirteittäin seuraavasti (Google-tiliin tulee olla kirjauduttu sisään):

Lisätietoa tablet-laitteiden käyttämisestä opetuksessa

Käyttäjien kommentit

Kommentoi Lisää kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/opetusteknologia/demot/demo2/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
2014-03-12 14:45:22
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta