ITKY202 WWW-julkaiseminen

Kurssin kotisivu

Ajantasaisin tieto kurssin asioista löytyy osoitteesta:

http://appro.mit.jyu.fi/www/

Kurssin ajankohta

Kurssi alkaa maanantaina 8.1.2007. Kurssin voi suorittaa myös verkkokurssina. Kurssia järjestetään myös Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opetuksena.

Kurssikuvaus

Kurssilla perehdytään WWW-sivujen julkaisemisen perusteisiin sekä WWW-sivuston suunnitteluun ja tehokkaaseen ylläpitoon. Käydään läpi WWW-sivujen rakenteen merkitys, määrittely ja ulkoasun muokkaaminen. Perehdytään WWW-lomakkeiden tekemiseen ja käyttämiseen tiedon keräämisessä. Lisäksi tutustutaan kuvien ja muiden medioiden hyötykäyttöön WWW:ssä. Kurssin aihealueet lyhyesti:

Esitiedot

Pakollinen esitieto on Tietokone ja tietoverkot työvälineenä -kurssi tai vastaavat tiedot. Ohjelmointi 1 tai vastaavat tiedot ovat suositeltavia, mutta eivät pakollisia.

Suorittaminen

Kurssi suoritetaan tekemällä harjoitustyö. Harjoitustyötä ei voi korvata aikaisemmin tekemillään opinnoilla tai töillä. Luennot ja demonstraatiot ovat vapaaehtoisia, mutta erittäin suositeltavia.

Ilmoittautuminen kurssille ja harjoitusryhmiin

Kurssille ilmoittaudutaan Korppi-järjestelmän kautta. Korppi-järjestelmästä löytyy useita eri kursseja samalla koodilla eri opiskelijaryhmille. Ilmoittaudu paikkakuntasi/opiskelutapasi mukaan johonkin seuraavista kursseista:

Kurssi on avoimen yliopiston kautta avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu avoimen yliopiston opiskelijaksi. Tarkemmin avoimessa opiskelusta voi lukea opiskeluoppaasta.

Harjoitusryhmiin ilmoittaudutaan Korppi-järjestelmän kurssisivujen kautta (Opiskeluni | ITKY202 | Demo).

Etäopiskelu

Kurssi on mahdollista suorittaa myös itsenäisenä etäopiskeluna. Etäopiskelua varten on omat yleisohjeet. Etäopiskelijat ilmoittautuvat WWW-julkaiseminen, verkkokurssille.

Materiaalia

Kurssin opetusmateriaalina toimii WWW-materiaali.

Luennot

Luennot alkavat ma 8.1.2007 Auditorio 1:ssä klo 16.15. Luennot ovat aina tiistaisin ja torstaisin. Tiistaina ja torstaina käsitellään eri asiaa eli ryhmät eivät ole vaihtoehtoisia. Paikkana on useimmiten Agora Auditorio 1. Katso tarkemmat ajat ja paikat korpista.

Luennot taltioidaan videona jä äänenä. Taltiointeja voi katsella ja kuunnella jälkikäteen lataamalla tiedostot kunkin luentosivun alusta. Lisäksi tarjolla on kokeiluasteella oleva reaaliaikainen (luentoaikaan toimiva) verkkovideolähetys (engl. stream) osoitteesta:

mms://meedio.ad.jyu.fi/audit1-live

Videoiden katselemiseen tarvitset Windows Media Playerin version 9 tai 10. Ääntä voit kuunnella millä tahansa mp3-formaattia tukevalla ohjelmalla, esimerkiksi Winampilla tai Windows Media Playerillä.

Harjoitukset

Demot pidetään Agoran mikroluokissa joihin voi kirjautua atk-keskuksen tunnuksella ja salasanalla (sama kuin sähköpostin tunnus ja salasana).

Ensimmäinen demokerta on to 11.1.2007. Demoryhmiä on klo 8-10, 10-12, 12-14, 14-16, 16-18 ja 18-20. Ryhmistä valitaan yksi, mutta tarpeen tullen sitä voi vaihtaa väliaikaisesti, jos muissa ryhmissä on tilaa.

Demoryhmien tarkemmat ajat näet korpista! Älä ilmoittaudu ryhmään, jos et aio käydä demoissa. Kuhunkin demoryhmään voi ilmoittautua 24 opiskelijaa. Tietokoneita on kussakin demoluokassa vain 12, joten isoissa ryhmissä työskennellään parin kanssa. Demoryhmää ei järjestetä mikäli ilmoittautuneita on alle 8.

Harjoitustyö

Harjoitustyön ohjeistus ja vaatimukset.

Tentit

Kurssista ei ole tenttiä! Kurssi suoritetaan pakollisella harjoitustyöllä. Luennot ja demot eivät ole pakollisia, mutta ovat erittäin suositeltavia!

Postituslista

Kurssilla on käytössä postituslista, jossa pääasiassa tiedotetaan kurssiin tai sen aihepiiriin liittyvistä asioista. Postituslistaa voi seurata myös uutistenlukuohjelmalla tilaamalla ryhmän jyu.opinnot.itk024.

Reaaliaikainen keskustelu

Kurssilla on oma IRC-kanava nimeltään #appro, jossa voi reaaliaikaisesti kysellä ja keskustella kurssiin liittyvistä asioista. Kurssin opettajat ja ohjaajat ovat paikalla jos kiireiltään ehtivät. Virtuaalidemoryhmä käyttää samaa keskustelukanavaa. Kanavalla pääset IRC-ohjelmalla tai Chat-sivun kautta.

Sivuston päivitystiedot (RSS)

Kurssin www-sivuston päivittymistä voi seurata myös RSS-syötteen avulla joko WWW-sivulta tai RSS-syötettä lukevalla ohjelmalla. Tarkemmin RSS:stä kerrotaan Jyväskylän kaupungin RSS-ohjeessa.

Edelliset vuodet

Kurssin aikaisempien vuosien kotisivut

Opettajat

yliopistonopettaja Tommi Lahtonen
Sähköposti: tommi.j.lahtonen@jyu.fi
Kotisivu: <URL: http://hazor.iki.fi/>
Työhuone: AgC431.2
Puhelin: (014) 260 2746
Fax: (014) 260 2731

yliopistonopettaja Jukka Mäntylä
Sähköposti: jmantyla@mit.jyu.fi
Kotisivu: <URL: http://www.iki.fi/jmantyla/>
Työhuone: AgC431.2
Puhelin: (014) 260 2746
Fax: (014) 260 2731
Kommentoi tätä sivua

Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/www/
© Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi)< http://hazor.iki.fi/>
2006-12-14 12:39:27