Demo 13 - Animaatiot I

Tällä ja seuraavalla demokerralla harjoitellaan interaktiivisen vektorigrafiikka-animaation tuottamista Adobe Animate CC -ohjelmalla. Ohjelma on maksullinen ja se on asennettuna Agorassa ainoastaan mikroluokan C331.3 MAC-koneille. Ohjelman käyttöön löytyy ohjeita demomateriaalien lisäksi myös 8. luennon materiaaleista. Kannattaa katsoa etenkin luentovideo, jossa on esimerkkejä ohjelman käytöstä.

Adobe Animate CC:hen saa ilmaiseksi kokeilulisenssin. Jos et siis pääse tekemään demoa Agoralle, niin voit ladata ja asentaa omalle koneellesi Animaten kokeiluversion.

Adobe Animate CC:ssä on mahdollista tehdä sekä HTML5-animaatioita että Flash-animaatioita. Nykypäivänä animaatiot kannattaa tehdä mieluummin HTML5-animaatioina, jotka toimivat Flashiä paremmin eri laitteissa.

Muutamia perusvinkkejä Adobe Animate CC -ohjelman käyttöön:

Perusmuodot, layerit ja Classic Tween

Tee Animate-ohjelmalla esimerkin mukainen pong-animaatio. Aloita uusi HTML5-dokumentti ja tallenna se verkkolevyllesi sopivaan hakemistoon (tekovaiheessa voi käyttää myös paikallisen kiintolevyn hakemistoja). Vaihda heti aluksi animaation nopeudeksi 12 framea sekunnissa (Scenen asetuksiin 12 FPS). Muista tallentaa työtäsi tasaisin väliajoin!

Ääni esitykseen

Lisätään vielä ääniefekti esitykseen (esimerkki) aina kun musta maila osuu palloon. Jatketaan edellisen dokumentin muokkaamista.

Käyttäjien kommentit

Kommentoi Lisää kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/opetusteknologia/demot/demo13/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
2016-12-14 15:50:19
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta