Value Converters, Styles, Triggers, DataTemplates, ControlTemplates - Viikkotehtävä 5

Tee valitsemasi taso WPF-ohjelmana. Tekemäsi ohjelman on toimittava samalla tavalla kuin malliohjelman. Myös värien tarvii olla mallia suurinpiirtein vastaavat. Ohjelman on skaalauduttava ikkunan koon mukana. Malliohjelmien mahdollisia bugeja ei myöskään tarvitse toistaa ;-)

Taso 1

Toteuta malliohjelmaa vastaava ohjelma kirjoittamatta riviäkään omaa ohjelmakoodia. Tee siis koko toteutus pelkästään XAML-tiedoston avulla käyttäen tyylejä, triggereitä ja controltemplateja.

Toteuta käyttäen Grid-panelia ja CheckBox-kontrolleja.

Vinkki: ulkomuotoile CheckBox uudelleen

Väritys ja muoto on helpointa tehdä kun piirtää ellipsejä. Ulkoasun luomiseen ei ole yhtä ainutta oikeaa tapaa.

Taso 3

Toteuta malliohjelmaa vastaava ohjelma. Huomaa, että listboxin sisällön ulkoasu muuttuu henkilön maan mukaan. Huomaa myös, että hiiren vieminen lista-alkion päälle vaikuttaa lista-alkion ulkoasuun.

Omaa ohjelmakoodia saat tuottaa enintään omien ValueConvertterien muodossa. Käytä ohjelmasi pohjana valmista mallikoodia, joka luo tarvittavan datan listboxia varten. Et saa muuttaa MainWindow- ja Henkilo-luokkia millään tavalla mutta voit lisätä omia uusia IValueConverter-luokasta perittyjä luokkia, jos luulet niitä tarvitsevasi.

Tee siis koko toteutus mahdollisimman pitkälle vain XAML-tiedoston avulla käyttäen tyylejä, triggereitä, datatemplateja ja controltemplateja.

Taso 5

Toteuta malliohjelmaa vastaava ohjelma.

Omaa ohjelmakoodia saat tuottaa enintään omien ValueConvertterien muodossa. Käytä ohjelmasi pohjana valmista mallikoodia, joka luo tarvittavan datan listboxia varten. Et saa muuttaa MainWindow- ja Henkilo-luokkia millään tavalla mutta voit siis lisätä omia uusia IValueConverter-luokasta perittyjä luokkia jos luulet niitä tarvitsevasi.

Tee siis koko toteutus mahdollisimman pitkälle vain XAML-tiedoston avulla käyttäen valueconverttereita, tyylejä, triggereitä, datatemplateja ja controltemplateja.

Taso 5 edellyttää pientä tutustumista monimutkaisempiin valueconverttereihin ja triggereihin.

Vinkkejä

Käyttäjien kommentit

Kommentoi Lisää kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/gko/vt/vt5/
© Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
2017-01-20 11:44:17
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta