Ohjeita avoimessa yliopistossa informaatioteknologian oppiaineita opiskeleville

Seuraavaan on kerätty Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa informaatioteknologian oppiaineiden opiskeluun liittyviä usein esitettyjä kysymyksiä ja niihin liittyviä vastauksia (FAQ). Yleistä informaatiota opiskelusta ja kursseista löydät opiskeluoppaasta.

Mistä saan sähköposti- ja mikroluokkatunnukset

Jokaiselle avoimen yliopiston informaatioteknologian oppiaineiden opiskelijalle luodaan automaattisesti Tietohallintokeskuksen käyttäjätunnus (yliopiston sähköpostitunnus). Opiskelussa voi käyttää omaa aiemmin hankkimaansa sähköpostitunnusta, mutta Tietohallintokeskuksen käyttäjätunnusta tarvitaan seuraavista syistä:

Jyväskylän lähistöllä asuvat avoimen yliopiston opiskelijat voivat hakea tunnuksen Jyväskylän yliopiston Tietohallintokeskuksen palvelupisteestä, Mattilanniemi MaD134, palvelupiste@jyu.fi, puh. (014) 260 3600. Muita avoimen yliopiston etäopiskelijoita pyydetään ottamaan yhteyttä Jarmo Lehtovaaraan, jarmo.lehtovaara@avoin.jyu.fi, puh. (014) 260 3698. Tunnukset eivät ole täysin välttämättömiä opiskelun kannalta, voit aloittaa työskentelyn heti ilmoittautumisen jälkeen.

Kuinka Korppiin saa käyttöön Tietohallintokeskuksen tunnuksen ja salasanan?

Jos olet aiemmin rekisteröitynyt Korppiin eri tunnuksella kuin Tietohallintokeskuksen tunnuksesi, niin tunnuksen muuttaminen onnistuu Korpissa seuraavasti. Jos tunnuksesi on sama, mutta olet käyttänyt eri salasanaa, niin neljä ensimmäistä kohtaa eivät koske sinua.

  1. Kirjaudu Korppin sisälle vanhalla tunnuksellasi.
  2. Valitse vasemmasta reunasta Henkilötiedot-kohta ja valitse sen alta Muuta tietojasi-kohta.
  3. Nyt voit muuttaa Käyttäjätunnus-kenttään Tietohallintokeskuksen tunnuksen vanhan tunnuksesi paikalle.
  4. Tallenna tiedot ja Poistu Korpista.
  5. Kirjaudu sisään uudelleen Tietohallintokeskuksen tunnuksillasi ja salasanallasi.
  6. Korppi haluaa varmistaa, että otatko käyttöösi Tietohallintokeskuksen salasanan. Kysymykseen voit vastata Kyllä, jolloin voit tulevaisuudessa käyttää pelkästään Tietohallintokeskuksen tunnusta Korppiin kirjautuessasi.

Kurssimateriaalit

Informaatioteknologian opiskelijat saavat kaikki kurssimateriaalit Tommi Lahtoselta (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) tai Antti Ekonojalta (anjoekon@jyu.fi). Joillakin kursseilla kurssin luennoitsija jakaa materiaaleja kurssin ensimmäisten luentojen yhteydessä!

Kursseille ja opintokokonaisuuteen ilmoittautuminen

Avoimen yliopiston opiskelijaksi voi ilmoittautua Korppi-järjestelmän avulla. Informaatioteknologian perusopintokokonaisuuteen ilmoittautuminen ei ilmoita sinua vielä millekään kurssille. Jokaiselle kurssille täytyy ilmoittautua erikseen.

Informaatioteknologian oppiaineissa kursseille ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Korppi-järjestelmän kautta. Joillakin kursseilla voi olla poikkeuksellisia ilmoittautumismenetelmiä, joten kursseille ilmoittauminen selviää opiskeluoppaasta, kurssin kotisivuilta tai viimeistään kurssin ensimmäiseltä luennolta.

Mennessäsi ensimmäisen kerran Korppi-järjestelmään täytyy sinun rekisteröityä käyttäjäksi. Tässä vaiheessa sinulla ei välttämättä ole käytössä Tietohallintokeskuksen käyttäjätunnusta, joten voit keksiä oman tunnuksesi. Myöhemmin voit halutessasi muuttaa käyttäjätunnuksesi samaksi kuin Tietohallintokeskuksen käyttäjätunnuksesi.

Korppi-järjestelmän käyttöön liittyviin ongelmiin saat apua Korppi FAQ:sta tai yhteyshenkilöiltäsi.

Käyttäjien kommentit

Kommentoi tätä sivua Lisää uusi kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/faq/avoin/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
Jukka Mäntylä (jmantyla@iki.fi) <http://www.iki.fi/jmantyla/>
2011-03-01 11:48:29
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta