6.7 Esityksen tekemiseen menevä aika

Valmiin ja hyvin muokatun materiaalin käyttäminen esityksen runkona lyhentää olennaisesti esityksen tekemiseen menevää aikaa. Perusdiojen tekemiseen ei mene kuin muutamia kymmeniä minuutteja. Aika lyhenee entisestään, jos käyttää jotakin valmista esitysmallia esityksen pohjaksi. Suurimman osan ajasta vie erilaisten ulkonäöllisten seikkojen hiominen, jos vain sellaiseen antautuu. Toinen asia, joka voi viedä hyvin paljon aikaa, on erilaisten havainnollistuksien tekeminen esitykseen. Esimerkiksi jonkin asian rakentaminen käsitekartaksi tai vastaavaksi voi hyvinkin viedä tunnin.

Eräs asia, johon esitysgrafiikan yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota, on diojen kehno päivitettävyys. Pohjamateriaalin muuttuessa muutokset eivät automaattisesti muutu esitykseen, jolloin päivitykset on tehtävä käsin. Tämä ottaa joka kerta oman aikansa!

Esitysgrafiikka esityksen tekemisessä voi säästää hyvin paljon aikaa, jos tekee itselleen hyvin suunnitellun esityspohjan ja käyttää sitä jokaisessa tekemässään esityksessä!