4.5.5 Solualueen tyhjentäminen

mko049

Solualueen tyhjentämiseen on olemassa taulukkolaskennassa useita erilaisia vaihtoehtoja. Alueen arvojen tyhjentäminen onnistuu pelkällä DELETE- näppäimen painalluksella. Tämä ei kuitenkaan poista solumuotoiluja, joita alueen soluihin on tehty. Solualueen tyhjentäminen onnistuu valikon Muokkaa/Tyhjennä (Edit/Clear)-avulla. Seuraavassa solujen tyhjentämisestä hieman tarkemmin.

Muotoilut (Formats) tyhjentää solumuotoilut, mutta jättää solujen sisällön rauhaan. Muotoilujen tyhjentäminen on hyvin käyttökelpoinen tapa haluttaessa päästä eroon pelkästään huonoista solumuotoiluista, mutta halutaan säilyttää solujen sisältö.

Sisältö (Contents) tyhjentää solujen sisällön, mutta jättää solumuotoilut rauhaan. Sisällön tyhjentäminen on hyvin kätevä tapa tyhjentää taulukko turhista tiedoista. Tarvitaan usein myös solualueen kopioinnin yhteydessä, koska tällöin saadaan helposti kopioitua pohja uuteen käyttöön, eikä solumuotoiluja tarvitse tehdä enää uudelleen.

Kommenteja (Comments) komennon avulla voidaan poistaa soluihin lisätyt kommentit. Solualueen sisältöön tai muotoiluihin ei kosketa.

Kaikki (All) vaihtoehto poistaa nimensä mukaisesti alueesta solumuotoilut, sisällön ja kommentit eli kaiken mahdollisen. Hyvin käyttökelpoinen solujen puhdistustoiminto. Kaavat ja kommentit eivät välttämättä näy soluissa, joten toiminnolla saadaan pois kaikki mitä halutaankin.