Kokoaminen

Mikron osien yhteenliittämisessä on pidettävä huolta, että liitimet tulevat kunnolla kiinni ja oikeinpäin. Erityisen tarkkana on oltava ns. PS/2-liittimien kanssa, sillä niissä olevat piikit ovat helppoja vääntyilemään. PS/2-liittimiä käytetään joissakin koneissa näppäimistön ja hiiren liittiminä. PS/2-liittimet ovat pyöreitä ja noin sentin halkaisijaltaan. Muista, että jokainen ruuvi on laitettava paikoilleen.

Aluksi kannattaa koneeseen liittää ainoastaan välttämättömimmät laitteet: näyttö, hiiri, levyasemat ja näppäimistö. Modeemit ja muut oheislaitteet voi asentaa mikron perusasennuksen onnistuttua.

Emolevyllä on ns. dip-kytkimiä ja jumppereita, joiden avulla määritellään keskusyksikön kokoonpano. Kytkimillä määritellään esim. muistin koko, levyasemien lukumäärä, jne. On huomattava, että kytkimien sijainti ja merkitys vaihtelevat eri koneilla melkoisesti. Yleensä kytkimet ovat oikeissa asennoissa, mutta ne kannattaa aina tarkistaa ohjekirjan ohjeiden avulla.

Asennusvaiheessa on muistettava pitää mikron virtajohto tai verkkojohto seinässä jotta kone saadaan maadoitettua. Sähköiskun vaaraa ei ole jos koneen virtalähde on ehjä. Lisäksi on muistettava aina mikron avaamisen yhteydessä staattisen sähkön vaarallisuus: yhdessä "sätkyssä" voi olla useita tuhansia voltteja, joka kyllä riittää tuhoamaan esim. prosessorin. Oman kehon staattisen varauksen saa pois esimerkiksi koskettamalla koneen kehikkoa ennenkuin iskee näppinsä kiinni varsinaisiin sisuskaluihin.

A client called Wednesday afternoon. Her computer was dead. All our field techs were booked for the day, so we sent one out first thing Thursday morning. The problem was gone.

Next Wednesday she called again. Thursday morning the tech arrived. No problem.

Next Wednesday she called again. Thursday morning the tech arrived. No problem.

He brought the computer in for service. I ran the computer two days on diagnostics with no problem, and we returned the computer.

Next Wednesday she called again. Thursday morning the tech arrived. No problem.

The following Wednesday, we had a tech sit with her all day. At lunchtime, she watered her plants, which, in turned out, she did every Wednesday at lunch. The plant above the computer started leaking.

Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
Copyright © Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi)<URL: http://www.iki.fi/hazor/>
Petri Heinonen (peheinon@mit.jyu.fi)<URL: http://www.mit.jyu.fi/peheinon/>