Windows Forms - Viikkotehtävä 1

Toteuta seuraavista haluamasi tehtävä Windows Forms -ohjelmana C#-kielellä. Tehtävä on palautettava 8.2. klo 09:00 mennessä.

Taso 1

Tee yhteenlaskuohjelma, jossa on kaksi kenttää joihin voi syöttää kokonaislukuja. Ohjelmassa on lisäksi Laske-painike, jota napauttamalla ohjelma laskee sille annetut luvut yhteen ja asettaa saamansa tuloksen syöttökenttien alapuolelle näkyville.

Lisää ohjelmaan yksinkertainen About-dialogi, jonka saa avattua Help-valikon kautta. About-dialogissa pitää lukea ohjelmasi nimi ja oma nimesi.

Ohjelma ei saa kaatua vaikka numeroiden tilalle syötettäisiin jotain kokonaisluvuksi kelpaamatonta. Jos syöte ei kelpaa laskettavaksi niin epäkelpo syöte poistetaan ja sen tilalle asetetaan numero nolla (0).

Ohjelmaa täytyy pystyä käyttämään myös näppäimistöltä.

Taso 3

Kirjoita Canasta-korttipelin pistelaskuohjelma. Sinun ei tarvitse opetella pelin sääntöjä vaan voit katsoa mallilaskurista mallia.

Peli aloitetaan Aloita peli -painikkeella pelaajien nimien syöttämisen jälkeen.

Lomakkeelle ilmestyy kumpaakin pelipuoluetta varten kaksi kenttää (bonuspisteet ja korttipisteet) joihin voi syöttää puolueen pisteet.

Pisteiden syöttämisen jälkeen voi Laske-painikkeella laskea jaon yhteispisteet kummallekin puolueelle. Yhteispisteet tulevat näkyville syötettyjen pisteiden alapuolelle. Samalla luodaan uudet pistekentät seuraavan jaon pisteitä varten.

Seuraavissa jaoissa lasketaan yhteissummaan mukaan myös edellisistä jaoista saadut pisteet. Peli loppuu, kun jompikumpi joukkue saa yhteensä vähintään 5000 pistettä. Tämän jälkeen ei luoda enää uusia pistelaskukenttiä.

Pelin loputtua ohjelma avaa messageboksin ja kertoo mikä joukkue (pelaajien nimet) voitti ja paljonko joukkue sai pisteitä.

Ohjelma ei saa kaatua vaikka kenttiin syöttäisi jotain muuta kuin numeroita.

Ohjelmaa täytyy pystyä käyttämään myös näppäimistöltä.

Taso 5

Toteuta tason 3 -ohjelma seuraavilla lisäominaisuuksilla:

Ohjelma täytyy toteuttaa tavalla, joka mahdollistaa helpon laajennettavuuden.

Käyttäjien kommentit

Kommentoi tätä sivua Lisää uusi kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/gko/vt/vt1/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
2012-03-22 14:06:19
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta