Muut ympäristöt - Bonustehtävä

Tässä viikkotehtävässä toteutetaan graafinen sovellus johonkin muuhun ympäristöön kuin työpöytä-Windows tai käyttäen muuta kehitysympäristöä ja kieltä kuin C#, WPF ja Visual Studio. Mahdollisia toteutusympäristöjä ja välineitä ovat Bonusluennoissa käsitellyt

Tämä viikkotehtävä korottaa viikkotehtävistä saatua arvosanaa eli viikkotehtävien keskiarvo lasketaan kaavalla (vt1+vt2+vt3+vt4+vt5+vt6+vt7+vt8+bonus)/8.

Tästä tehtävästä voi saada 1-5 pistettä seuraavasti: Jokaisesta uudessa ympäristössä toteutetusta tehtävästä saat 1-2 pistettä toteutuksen tasosta riippuen. Voit toteuttaa tehtäviä niin monessa ympäristössä kuin haluat mutta maksimipistemäärä tehtävästä on viisi (5). Esim. Toteutat taso 1 -mukaisen sovelluksen Windows Phonella ja Androidilla niin saat kaksi pistettä tai toteutat Taso 1 -mukaisen sovelluksen Androidilla ja Taso 2 -mukaiset sovellukset Windows Phonella ja QT:lla niin saat täydet viisi pistettä.

Bonustehtävän ohjelmakoodi on kommentoitava erittäin hyvin.

Taso 1

Tee yhteenlaskuohjelma jossa on kaksi kenttää joihin voi syöttää kokonaislukuja. Ohjelmassa on myös Laske-painike, jota napauttamalla ohjelma laskee sille annetut luvut yhteen ja asettaa saamansa tuloksen syöttökenttien alapuolelle näkyville. Yhteenlaskun tulos liikkuu koko ajan ohjelman ikkunassa laidasta toiseen (vrt. autolaskurissa liikkuva auto).

Ohjelman pitää toimia järkevästi kaikilla syötteillä. Ohjelma ei saa kaatua.

Taso 2

Laajenna Taso 1 -ohjelmaa seuraavilla ominaisuuksilla:

Salli yhteenlaskettavien lukujen lukumäärän lisääminen eli lisää ohjelmaan painike jolla voidaan luoda uusia tyhjiä syöttökenttäpareja.

Yhteenlaskutoimitus pitää tehdä kaikille lukupareille ja laskutoimituksen tulos pitää esittää lukuparin vieressä.

Kaikkien lukuparien kumulatiivinen summa sijoitetaan ikkunassa laidasta laitaan liikkuvaan kenttään.

Lisää ohjelmaan uusi painike, joka nollaa kumulatiivisen laskurin. Kumulatiivisen laskurin nollauksen jälkeen kaikki ylimääräiset kentät poistetaan ja aloitetaan taas kahdella kentällä.

Käyttäjien kommentit

Kommentoi tätä sivua Lisää uusi kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/gko/vt/bonus/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
2012-04-10 10:26:05
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta