Demo 10 - Flash I

Tällä ja seuraavalla demokerralla harjoitellaan interaktiivisen vektorigrafiikka-animaation (Flash) tuottamista Adobe Flash Professional CS5 -ohjelmalla. Ohjelma on maksullinen ja se on asennettuna ainoastaan Agoran mikroluokan C331.3 MAC-koneille. Ohjelman käyttöön löytyy ohjeita demomateriaalien lisäksi myös 6. luennon materiaaleista. Kannattaa katsoa etenkin luentovideo, jossa on esimerkkejä ohjelman käytöstä.

Flash CS5:seen saa ilmaiseksi 30 päivän kokeilulisenssin ja netistä löytyy myös jonkun verran ilmaisia Flash-editoreita. Siispä, jos et pääse tekemään demoa ja oppimistehtävää Agoralle, niin voit kokeilla asentaa omalle koneellesi jonkun kokeilu-/ilmaisversion alla olevista vaihtoehdoista. Suositeltavin näistä editoreista on luonnollisesti Adobe Flash Professional CS5, jonka käyttöä demo-ohjeissa opastetaan. Muiden editoreiden käytöstä kurssin vetäjällä ei ole juurikaan kokemuksia, mutta niilläkin Flashin tekeminen pitäisi onnistua.

Adobe Flash Professional CS5:ssa on mahdollista tehdä animaatioita käyttäen joko ActionScript 2.0 tai ActionScript 3.0 -ohjelmointikieltä. Demoja tehdessä kannattanee valita ActionScript 2.0, koska se on paremmin yhteensopiva myös vanhempiin Flash-ohjelman versioihin. Valinta tehdään ennen kuin aletaan luoda uutta työtä. Alkuvalikosta valitaan Create New -> ActionScript 2.0. Toki voi tehdä myös ActionScript 3.0:lla, mutta tällöin ohjelmointikomentojen (joita kokeillaan vain muutamia) yhteydessä ei voi ihan suoraan noudattaa demo-ohjeita.

http://livedocs.adobe.com/flex/2/langref/migration.html-->

Muutamia perusvinkkejä ohjelman käyttöön:

Demo on tehtävä viimeistään 1.11.2010 klo 16 mennessä!

Perusmuodot, layerit ja Classic Tween

Tee Flash-ohjelmalla esimerkin mukainen pong-animaatio. Aloita uusi Flash-dokumentti ja tallenna se verkkolevyllesi sopivaan hakemistoon (tekovaiheessa voi käyttää myös paikallisen kiintolevyn hakemistoja). Vaihda heti aluksi animaation nopeudeksi 12 framea sekunnissa (Scenen asetuksiin 12 FPS). Muista tallentaa työtäsi tasaisin väliajoin!

Käyttäjien kommentit

Kommentoi tätä sivua Lisää uusi kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/ope/demot/demo10/
© Antti Ekonoja (antti.j.ekonoja@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
Jukka Mäntylä (jmantyla@iki.fi) <http://www.iki.fi/jmantyla/>
2010-10-21 16:13:44
Informaatioteknologia - Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta