Videoeditointi (2/2)

Videon editointi. Äänieditointi. Videon vienti verkkovideoksi ja esityskelpoiseen muotoon.

Videon vienti verkkoon ja esitykseen

Videon julkaiseminen

  1. Vie verkkovideo Moniviestimeen. Linkki ryhmän Moniviestin-sivuun löytyy Moodlesta kohdasta 7. Tunnukset löytyvät myös Moodlesta.
  2. Siirry Moniviestin-sivuille ja kirjaudu sisään oikean yläkulman linkistä. Moniviestin on Plone-sisällönhallintajärjestelmän päälle rakennettu sovellus, joten toimintalogiikan pitäisi olla jotakuinkin tuttua.
  3. Valitse kohta Lisää Article. Kirjoita sivulle jokin nimi, joka kuvaa videotasi. Kirjoita lyhyt sisältöteksti, joka tulee verkkovideon alapuolelle.
  4. Valitse välilehti Media. Valitse kohdasta Upload Item nappi Browse.... Valitse juuri luomasi Quicktime-video eli .mov-päätteinen tiedosto. Kirjoita videolle otsikko ja valitse nappi Add.
  5. Tiedoston siirtämisessä voi kestää hetken aikaa. Muutaman kymmenen sekunnin jälkeen video pitäisi tulla näkyviin Videot-kohtaan. Valitse nyt välilehti Näytä, jossa verkkovideosi pitäisi näkyä. Ota osoiteriviltä linkki talteen leikepöydälle.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta vielä valinta Tila | Tee näkyväksi. Nyt muutkin kuin kirjautuneet käyttäjät pystyvät näkemään videon, jos vain tietävät linkin sivulle.
  7. Siirrä video esitysversio WWW-sivulle. Tämä onnistuu normaalisti SSH Secure File Transfer -ohjelmalla (kts. demo 1, jos on unohtunut). Luo videotiedostoa varten oma hakemisto, esim. html/ope-hakemiston alle kansio video, ja siirrä tiedosto sinne. Pidä osoite videon sisältävään hakemistoon mielessä.
  8. Lisää Oppimistehtävä 8:n keskusteluryhmään linkki videon esitysversioon ja Moniviestin-sivulle. Testaa, että esitysvideon saa ladattua sivuilta.
  9. Esitysversioita katsellaan viimeisellä kerralla!

Käyttäjien kommentit

Kommentoi tätä sivua Lisää uusi kommentti
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/ope/demot/demo11/
© Jukka Mäntylä (jmantyla@mit.jyu.fi) <http://www.iki.fi/jmantyla/>
Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi) <http://hazor.iki.fi/>
Antti Ekonoja (anjoekon@jyu.fi) <http://users.jyu.fi/~anjoekon/>
2007-03-23 20:33:23