Power Archiver -pakkausohjelma

Jos harjoittelit pakkaamistä jo edellä ja kotikoneellasi on Windows XP niin voit hypätä tämän kohdan yli.

Jos kotikoneessasi on jokin vanhempi versio Windowsista (Windows 95 / Windows 98 / Windows Me / Windows 2000 ) niin joudut hankkimaan erillisen ohjelman zip-paketteja varten. Kotikoneelle voi asentaa esim. ilmaisen freezip-ohjelman, joka toimii vastaavalla tavalla kuin mikroluokista löytyvä powerarchiver.

  1. Valitse kaikki U:\temp-kansiossa olevat tiedostot Windows Explorerissa. Käytä apunasi CTRL- tai SHIFT-painiketta tiedostoja valitessasi.
  2. Paina hiiren oikeaa painiketta valittujen tiedostojen kohdalla jolloin saat esiin kontekstivalikon. Valitse valikosta Compress to "word-dokumentti.zip". Riippuen valitsemistasi tiedostoista luotavan zip-tiedoston nimi voi olla jotain muutakin.
    Anna zip-paketin nimi ja tallennuspaikka
  3. Odota hetki niin Power Archiver pakkaa tiedostot pakettiin
    Power Archiver pakkaa
  4. Muuta paketin nimeksi testi2.zip
  5. Valitse testi2.zip-paketti ja paina hiiren oikeaa painiketta. Pura paketti testi2-nimiseen kansioon valinnalla Extract to U:\temp\testi2
    Extract to U:\temp\testi2

    Halutessasi voit kokeilla myös valintaa Extract To..., joka kysyy tarkemman paikan jonne haluat paketin purkaa tai Extract Here, joka purkaa paketin suoraan samaan kansioon.

  6. Käynnistä Power Archiver 2001 -pakkausohjelma valinnalla Start | Programs | PowerArchiver2001 | PowerArchiver 2001.
  7. Raahaa testi2.zip-paketti Windows Explorerista PowerArchiverin ikkunaan tai avaa se PowerArchiverin Open-painikkeella. Nyt näet listauksen paketin sisältämistä tiedostoista.
    PowerArchiver listaa paketin tiedostot
  8. Voit kopioida yksittäisiä tiedostoja paketista muualle raahaamalla niitä Windows Exploreriin tai lisätä pakettiin uusia tiedostoja raahaamalla niitä Windows Explorerista PowerArchiverin ikkunaan. Voit myös purkaa koko paketin Extract-painikkeella.
  9. Pakettia ei mitenkään erikseen tarvitse tallentaa vaan voit sulkea PowerArchiverin ikkunan kun olet mielestäsi harjoitellut tarpeeksi.
Kurssimateriaalien käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin tai opetusmateriaalina ilman lupaa on ehdottomasti kielletty!
http://appro.mit.jyu.fi/tyovaline/demot/demo2/powerarchiver/
© Tommi Lahtonen (tommi.j.lahtonen@jyu.fi)<URL: http://hazor.iki.fi/>
2005-09-13 12:35:44